Esküvő

Esküvői játékok, avagy a násznép szórakoztatása

A vendégek és az ifjú pár bármennyire is pörgősek és bulizósak, azért az este folyamán lesznek olyan pillanatok, mikor a hangulat kicsit alábbhagy, vagy kissé elfáradnak a nagy táncban. Ilyenkor a ceremóniamester általában beiktat 1-2 esküvői játékot a násznép szórakoztatására.

Összeszedtem nektek párat ezekből, nézzük meg:

Újságtánc

A vendégek párba állva egy-egy A/3 méretű újságpapíron táncolnak, vigyázva, hogy az újságról ne lépjenek le.
Vigyázat! Aki lelép, kiesik! 2 percenként az újságlapokat félbe kell hajtani, így a táncterület is felére csökken. A nyertes az lesz, aki a legtovább marad a táncban.

Lufiposta

Látványos megnyitója a bulinak vacsora után. A játék során a vendégek képeslapokra nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Természetesen jelképes ajándékokra kell gondolni, mint lemossuk autótokat, kivasalunk helyettetek, meghívunk egy vacsorára, mi vesszük az első pelenkát. A képeslapokat előre megcímezzük a címetekre, és felbélyegezzük. Fontos, hogy mindenki olvashatóan aláírja. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzátok azt be lehet váltani feladójánál.

Hamupipőke

A menyasszony és néhány hölgyvendégnek az egyik cipőjét összegyűjtik egy kupacban a színpadon. A férfiak mennek és választanak egy cipőt, amelynek megkeresik a gazdáját. Amikor megtalálták táncolnak egyet az illető hölggyel.

Legrégebbi házaspár

Ennek a játéknak a lényege, hogy példát állítson az ifjú pár elé. A parkettre szólítják a násznép párjait és természetesen az újdonsült férjet és feleséget is. A zenekar elkezd játszani egy számot, kis idő múlva a ceremóniamester/vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy távozzanak a parkettről azok, akik csak 1 éve házasok. A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint 5 éve házasok, és ez így megy mindaddig, míg végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, ők azok akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok és ők kapják meg a menyasszonyi csokrot, az ifjú párnak pedig példaértékű és szerencsét hoz a pár hosszan tartó házassága.

Tojásgörgetés

Az ifjú férjet egy asztalra állítjuk (hogy mindenki jól lássa) majd a menyasszony kezébe egy nyers tojást ad a vőfély, amit a menyasszonynak a férje nadrágja egyik szárán fel, majd a másik szárán le kell görgetnie anélkül, hogy a tojás megsérülne.

Mutasd a vádlid

A menyasszonyt székre ültetjük négy barátnőjével együtt. A hölgyek szabaddá teszik vádlijukat miközben kint a vőlegény szemét
egyik barátja beköti anélkül, hogy látná ki hova ült le. A vőlegény feladata az, hogy párja lábát (tapintással) a vőfély irányításával megtalálja.
Akit kiválasztott még bekötött szemmel meg kell csókolnia.

Lufitánc

A táncoló párok hölgytagjai a bokájukra egy spárgával felkötött léggömböt kapnak. A cél, hogy a többiek lufiját a férfi kipukkassza, miközben a sajátjukat együttes erővel védelmezik, amíg csak lehet. Az nyer, akinek a lufija nem durran ki.

Összeszedtem nektek a legnépszerűbb, legviccesebb játékokat, remélem tetszett és tudtok válogatni belőlük.

Esküvői varázs
http://www.facebook.com/Eskuvoivarazs

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük