Esküvő

Vőfély/Ceremóniamester

A vőfély vagy ceremóniamester lesz lényegében a fő hangulatfelelős a Nagy Napon, mondhatni, hogy a házigazda.

Először is tisztáznunk kell, hogy pontosan mi is a különbség a két személy között.

A régi szokások szerint a vőfély úgy jelenik meg, mint a lakodalom első embere. Általában az adott faluból választottak ki egy nagyhangú embert, aki vezette a nászmenetet, kikérte majd elbúcsúztatta a menyasszonyt és a vőlegényt, és népszokások szerint versekkel, rigmusokkal, nótákkal képesek az egész lakodalmat levezényelni. Igény szerint népies ruhában jelenik meg az esküvőn.

Vőfélyt tehát akkor hívjatok az esküvőtökre, ha a népies, nagy, ereszd el a hajamat bulira vágytok. Ő megteremti nektek a kellő jó hangulatot.

A ceremóniamester az angol Master of Ceremony, röviden MC kifejezés fordításából ered. MC-t az elegánsabb hangulatú, modernebb esküvőkre hívjatok. Saját szavaival konferálja végig az estét, nem mond régi rigmusokat. Az MC mindenképp öltönyben érkezik, mellőzi a népies kellékeket. Játékokkal szórakoztatja ő is a násznépet, mint ahogy a vőfély, de ezek a játékok modernebbek és jóval elegánsabbak.

Mindenképpen hívjunk a lagzira vőfélyt vagy ceremóniamestert, mert a felhőtlen szórakozáshoz mindenképp szükséges lesz valaki, aki levezényli és kézben tartja az egész napot.

Ha szeretnénk hagyományőrzőek is lenni, és a mai trendeknek is szeretnénk megfelelni, akkor a választásunk egy modern vagy más néven városi vőfélyre kell, hogy essen. Ő ötvözi a fent említett két személy tulajdonságait, és egy személyben testesíti meg a régit és az újat, a tradicionálisat és a korszerűt.

Akár kire esik a végső választásunk, legyen ez a személy kreatív, lendületes és rugalmas. Fontos, hogy legyen nagy szakmai tapasztalata, hogy felkészült legyen, bármilyen szituációról is legyen szó. Jó, ha számtalan levezényelt esküvő áll már mögötte. Mindig legyen személyes találkozó, mielőtt kiválasztanátok valakit, mert fontos az első benyomás. Személyes találkozón már az első percekben lehet érezni, hogy kölcsönös-e a szimpátia vagy esetleg érdemes még tovább keresgetni.

vőfély vs ceremóniamester eskuvoivarazs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük