Esküvő

Az esküvő előtti két hét…

Ültetési rend

Az esküvő előtt kb. két héttel elkészül a végső forgatókönyv. Itt már szükséges, hogy meglegyen a végső létszám és ültetési rend. Ahhoz viszont, hogy az ültetési rendet össze tudjátok állítani előbb meg kell határozni, hogy milyen elrendezésben képzeltétek el az asztalokat. Az elképzelésen túl ez nagyban függ a helyszín termének adottságaitól is.

“U” alakú ültetés:

Az asztal két végéből indul ki egy-egy láb, ennek a két felén foglalnak helyet a vendégek. Amennyiben belül nem ültetünk senkit, akkor asztalszoknya használata javasolt, mert elegáns és nem látszanak a lábak.

u alakú ültetési rend az esküvőn

“T” alakú ültetés:

Kisebb létszám esetén ajánlott ez az ültetési forma, viszont nagyon figyelni kell az asztal dekorálásánál, hogy semmi ne takarja el az ifjú párt.

T alakú ültetési rend az esküvőn

“Fésűs” ültetés:

Nagy létszám esetén, ha a helyszín nem túl nagy, akkor ez az ültetési forma lehet a legmegfelelőbb. Hátránya, hogy nagyon zsúfolt lehet.

fésűs ültetési rend az esküvőn

Körasztalos ültetés:

Ez a legnépszerűbb és legelegánsabb ültetési mód. Lehetőséget ad arra, hogy olyan embereket ültess egy asztalhoz, akiknek biztosan van közös témájuk. Több lehetőség is van a főasztalra vonatkozóan. Van, aki ahhoz is körasztalt használ, van, aki táblaasztalt. Amennyiben a körasztalos ültetés mellett döntenétek, mindenképp egyeztetni kell a helyszínnel, hogy elfér-e náluk a tervezett vendéglétszám, mert ez a leginkább helyigényes elrendezés.

körasztalos ültetés az esküvőn

 

Főasztal ültetése:

Az ifjú pár középre, ez az alapvető szabály. A többit igazából csakis ti döntitek el. Ülhetnek ott mellettetek az örömszülők és a tanúk, vagy csak az örömszülők, csak a tanúk. Az sem kizárt, hogy csak két személyesre készítik el a főasztalt, és az ifjú páron kívül senki nem ül a főasztalnál. Ez a Ti döntésetek!

Vendégek ültetése

Két alapvető dologra kell figyelni az ültetés megtervezésénél. Az egyik, hogy a legközelebbi rokonok kerüljenek a főasztalhoz közelebb elhelyezkedő asztalokhoz, a másik pedig az, hogy a hölgyvendégek a kísérőik jobb oldalára kerüljenek. A többi szintén csak rajtatok múlik!

Esküvői varázs
http://www.facebook.com/Eskuvoivarazs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük