Esküvő

Varázslatos megjelenés – profi smink

Minden menyasszony álma az, hogy a Nagy Napon a lehető legszebb legyen. A csodás esküvői ruha mellett az egyik legfontosabb dolog a profi smink elkészítése. Ezt mindenképp bízzuk szakemberre, mert a sminknek – a polgári szertartástól kezdve, a gratuláción és táncokon át, a vacsoráig – akár 10-12 órát is bírnia kell az adott napon! Érdemes próbasminket készíttetni előtte. A sminknek központi elem lesz a képeken, összhangban kell lennie a ruhával és a frizurával egyaránt.

Máté Anna profi sminkest kérdeztem ezzel a kreatív szakmával kapcsolatosan.

– Konkrétan mi miatt választottad ezt a hivatást magadnak?

“Mindig érdekelt a sminkek és sminkelés világa. A játék, hogy mennyi mindent lehet kihozni egy arcból és mindig más a végeredmény. Korábban nekem is nehézséget jelentett (és néha még ma is kihívás), hogyan tudom magamból a legjobbat kihozni, vagy vizuálisan kifejezni magam. Ez nem egyszerű, ha nincs előttünk egy minta, nem tudunk kitől tanulni. Én ebben szeretnék segíteni. Legjobban valódi nőkkel, hétköznapi emberekkel szeretek dolgozni és úgy érzem, a sminkes hivatás is egyfajta segítő szakma, teljesen feltölt, amikor ezzel foglalkozhatom.”

– Mesélnél a számodra legkedvesebb, legemlékezetesebb esküvőről, ahol dolgoztál?

“Egyet nem is igazán tudnék kiemelni, hiszen minden menyasszonyomat a szívembe zárom kicsit. Mindig nagyon felemelő, hogy megtisztelnek a bizalmukkal és engem választanak, így én is kicsit hozzájárulhatok a Nagy Napjukhoz. Annak viszont mindig nagyon örülök, ha az esküvő után valakinek eszébe jutok és küld pár képet vagy üzenetet, hogy minden rendben ment és teljes egészében láthatom a munkámat, hogyan állta meg a helyét az esküvői koncepcióban. Ezek a mesébe illő fotók és kedves köszönő üzenetek szintén motiválóak.”

– Mi az, amit a legjobban kedvelsz ebben a szakmában?

“A sokszínűségét és a kreativitást. Azt, hogy sok fantasztikus emberrel találkozom a munkám során és boldogsággal tölt el, ha hozzá tudok járulni ahhoz, hogy magabiztosabbak legyenek, szebbnek érezzék magukat vagy jobb legyen a napjuk. Egy esküvő esetében ez rendkívül fontos, hogy aznap minden flottul menjen és maximális legyen a bizalom és a szakmai hozzáállás.”

– Mi volt az eddigi legextrémebb sminkötlet amivel találkoztál?

“Menyasszonyi sminkek terén általában nem az extrém lookok hódítanak, aznap mindenki a legjobb verzióját szeretné hozni és emiatt is szoktam tanácsolni, hogy nem a menyasszonyi sminkben kell próbálkozni az újdonságokkal. A smink mindig karakter függő, van, akinek a személyisége igényli az drámaibb sminket mégsem hat extrémnek, csak teljes az összkép.”

– Te személy szerint az erősebb, vad színeket vagy a szolidabb halvány
árnyalatokat részesíted előnyben?

“Engem kifejezetten azért választanak a hölgyek, mert a portfólióm alapján nagyon szimpatikusnak találják a munkáim és a természetes végeredményt, amit a képeken látnak. A természetes szépséget szeretem kiemelni. Üde, friss és sugárzó megjelenést biztosítani, ahol a smink kiemeli viselőjét és ez egybecseng azzal, ahogy a legtöbb nő a menyasszonyi sminkjét elképzeli.

Szakmai szempontból: több irányzatból nyerek ihletet, mind a natúr mind a gazdagabb szín-és formavilág tud inspirálni.”

esküvői smink

A tapasztalatok és a fent leírtak alapján én is csak azt tudom nektek tanácsolni, hogy olyan sminkes készítse el az esküvői sminketeket, akinek a munkája és stílusa közel áll a tiédhez. Ez nagyon fontos, hiszen ez a Te Napod, olyan legyen a megjelenésed is, amiben jól érzed magad!

Esküvői varázs
http://www.facebook.com/Eskuvoivarazs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük