Esküvő

Esküvői dekoráció

Papp Andrea – Csipkevirág esküvői dekoráció – a megkeresésemre válaszolt néhány kérdésre a meghívókkal, színekkel, stílusokkal kapcsolatban. Az ő válaszait beleszőve született meg a következő bejegyzés az esküvői dekorációról, remélem sok, számotokra hasznos információt találtok meg benne.

Meghívók

A vendégek az általatok átadott meghívóval találkoznak először, így fontos, hogy hangulatában, színvilágában már tükrözze az esküvő jellegét és a ti személyiségeteket. A meghívókon megjelenő betűtípus a Csipkevirág szerint nagyon változó, nagyban függ attól, hogy milyen hangulatot szeretnénk elérni, de manapság a meghívók terén is divat a naturalisztikusabb hangulat és ahhoz például jól passzol az amatic betűtípus. Színek tekintetében sokféle kívánsággal találkozunk, de még mindig a pasztell színek a leggyakoribbak. Ezen kívül a naturalisztikusabb színek, illetve a divatos greenery stílusnak megfelelően a fehér és zöld színek. Megjelenő idézetek tekintetében elég vegyes a felhozatal, megtalálhatóak bibliai idézetek, és például akadnak idézetek a Kis Hercegből is elég gyakran.

Érdemes akkor megtervezni és kiválasztani, amikor már megvan a pontos helyszín és a dekoráció, mert akkor annak stílusában tudjátok megkezdeni a meghívók legyártását. A legideálisabb, ha a vendégeknek az esküvő előtt 3-4 hónappal osztjátok ki a meghívókat. Ha tudjátok, akkor személyesen hívjátok meg a vendégeket, látogassátok körbe a családot és vigyétek el ti a meghívókat, így tudtok beszélgetni, és ekkor már sok gyakorlati kérdés megválaszolásra kerül, esetleg ötleteikkel hozzá tudnak járulni a még tökéletesebb esküvő létrehozásához.

esküvői meghívó

A képek forrása a Csipkevirág esküvői dekoráció.

Ültető- és menükártya

A meghívókkal együtt lehetőségetek lesz megrendelni az ültető- és menükártyákat is. A menükártyán szerepeltethetitek azt est fogásait és esetleg az italkínálatot is. Fontos, hogy a végleges ültetőkártyákat csak az utolsó hetekben rendeljétek meg, amikor már majdnem végleges a létszám.

Székszoknya és abrosz

Körasztalos ültetésnél az egyik elengedhetetlen elem a székszoknya és a földig érő terítő. Nagyon esztétikus tud lenni, színeiben olyat kell választani, ami passzol a már megálmodott és berendezett helyszín stílusához. Asztalok díszítésénél gyakori vezér vonal a “kevesebb néha több” elv és ennek megfelelően itt is inkább a pasztell színek dominálnak. Akadnak karakteresebb színeket kedvelők is, ezekből a színekből kevesebb is elég a látványos dekorációhoz, de vigyázni, figyelni kell az árnyalatokra és arányokra is, hogy harmonikus legyen.

A dekoratőrtől ezek beszerezhetők, vagy tudtok közvetlen textilkölcsönzőből is rendelni, de fontos tisztázni, hogy ki fogja ezeket felhelyezni, mert hosszú időt vehet igénybe.

székszoknya és abrosz

A képek forrása a Csipkevirág esküvői dekoráció.

A főasztal elejére általában kasírt tesznek fel, ami egy rakott szatén vagy selyem anyag, és leér egészen a földig. Ez hasznos több szempontból is. Első körben azért, mert elegáns és nagyon szép, másrészt pedig így takarva van az ifjú pár lába a vendégek elől.

kasír a főasztalon

A képek forrása a Csipkevirág esküvői dekoráció.

Vannak nagyon extrém, vagy bonyolult dekorációk is, a Csipkevirág erre is tudott nekem példát hozni. Egy pókeres esküvőről volt szó, ami elsőre talán túl töménynek tűnhetett, de igazán egyedi és látványos végeredmény született. Póker zsetonos ültetőkkel, kártyákkal stb.

Esküvői varázs
http://www.facebook.com/Eskuvoivarazs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük